Rob

091011 065 kopie

Rob van Heck, geboren in 1962, studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Frederic Meinders. Hier behaalde hij met onderscheiding zijn diploma docerend musicus. Daarna behaalde hij het diploma uitvoerend musicus en aantekening kamermuziek. Solistisch heeft hij opgetreden met o.a. pianoconcerten van Chopin, Beethoven, Gershwin en Mendelssohn.

Rob van Heck is vooral actief binnen de kamermuziek. Naast het Maza trio speelt hij nog in diverse ensembles en duo’s, o.a. met zijn echtgenote violiste Ruth Walpot. Met de Zweedse violist Jan Stigmer heeft hij de afgelopen jaren een aantal buitenlandse tournees gemaakt naar Zweden, Engeland, China en Zuid Amerika.

Rob is ook pianist van het trio Mythisch met Muziek. Verteller Paul Groos brengt op boeiende manier oude mythische verhalen tot leven. Dit wordt muzikaal aangevuld door fluitiste Heleen de Witte en Rob van Heck die muziek uitvoeren die door componisten ooit bij deze verhalen zijn gecomponeerd.

Verder heeft Rob van Heck een lespraktijk en is hij verbonden als pianist aan een aantal koren waaronder de Eindhovense Oratorium Vereniging en de Roostenzangers.

Hebt u een begeleider nodig voor een kooruitvoering, een leerlingen uitvoering of een examen? Of een begeleider bij het zingen van liederen, aria’s of lichter repertoire? U bent welkom om te informeren en te overleggen over de mogelijkheden

Rob van Heck heeft een YouTube kanaal met begeleidingen speciaal voor zangers. Het bevat een steeds groeiende selectie uit opera aria’s en duetten en het klassieke lied.

https://www.patreon.com/Pianopal

http://www.youtube.com/c/pianopal?sub_conformation=1